PRAVILNIK
Dječjeg filantropskog filmskog festivala

 1. Organizatori Dječjeg filantropskog filmskog festivala (U nastavku: Festival) su Zaklada ZamahBlank_filmski inkubator i Zaklada Slagalica.
 2. Festival je virtualnog karaktera – svi filmovi koji zadovolje kriterije selekcije biti će prikazani putem online video platforme Festivala. O svečanosti zatvaranja Festivala i dodjeli nagrada sudionici će biti pravodobno obaviješteni od strane Organizatora.
 3. Festival će se održati od 1.12.2016. do 13.3.2017. Dodjela nagrada će biti 7.4.2017.
 4. Svaka filmska družina, klub, škola i pojedinac mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja na Festival i to u kategorijama: igrani film, dokumentarni, animirani film, eksperimentalni film, namjenski film i glazbeni spot.
 5. Pravo sudjelovanja imaju svi autori iz Hrvatske osnovnoškolske dobi. Filmovi ne smiju biti stariji od 1.9.2015.
 6. Mladi autori pozivaju se da nam u audiovizualnom mediju ispričaju što za njih znači filantropija.
 7. Preporuča se, ali se ne uvjetuje, da filmska ostvarenja ne traju duže od 10 minuta.
 8. Prijava radova odvija se preko online Prijavnice. Svaki film prijavljuje se na zasebnoj prijavnici. Zaključni rok prijava je zbog velikog interesa produžen do 13.3.2017.
 9. Prihvaćaju se svi audiovizualni radovi, neovisno o formatu u kojem su snimljeni. Najniža prihvatljiva rezolucija filma je 720×576 (SD), a poželjna je 1920×1080 (HD). Poželjan omjer stranica je 16:9. Prihvatljivi formati filma su: MOV, MPEG4, H264 i AVI. Preporučeni format je MP4/h264/MPEG4 (zvuk: stereo, 384kbs, 48kHz, audio codec AAC, video: codec h264, frame rate: 25, bitrate: 8Mbps). Film je potrebno uploadati na neki od upload servisa (WeTransfer, IskonJumbo…) i poslati, preko Prijavnice, Festivalu download link. Preporučena veličina filma je do 800MB, ne smije biti veći od 2GB.
 10. Film ide na on line prikazivanje i konkurira za nagradu ako zadovoljava sljedeće uvjete:
 • Film se bavi filantropijom i/ili njenim utjecajem na zajednicu
 • Film mora imati naziv i odjavnu špicu
 • Film mora biti tehnički ispravan

O zadovoljavanju uvjeta odlučuje selektor Festivala kojeg imenuje Organizator.

 1. Na kraju Festivala dodijeliti će se do tri glavne nagrade i on line nagrada publika. Žiri  koji dodjeljuje nagrade se sastoji od pet članova iz redova: organizatora, uglednih filantropa, sponzora i filmaša. Za nagradu publike glasa se online lajkovima na webu Festivala od 14.3.- 24.3.2017. *                                                                                              * ZBOG MOGUĆNOSTI MANIPULACIJE I NEDOSTATKA ADEKVATNE ZAŠTITE PROCESA LAJKANJA NA WEBU, DFFF NEĆE DODIJELITI NAGRADU PUBLIKE!
 2. Autori nagrađenih filmova primiti će vrijedne nagrade primjerene njihovoj dobi i temi Festivala.
 3. Organizatori u svrhu popularizacije filantropije pridržavaju pravo pohrane radova u filmskom i videoarhivu u svrhu čuvanja i zaštite, kao i pravo prebacivanja radova na odgovarajuće video i elektroničke medije radi prikazivanja na filmskim projekcijama i uporabe u edukacijske svrhe.