Smisao Dječjeg filantropskog fonda je ustanoviti model prikupljanja sredstava kojima će se financirati dječje akcije, projekti i dječja rješenja za probleme u zajednici.

Osobitost ovog Fonda je sudjelovanje predstavnika tvrtki, banaka i škola, zajedno sa predstavnicima zaklada (Zaklada Zamah i Zaklada Slagalica), te udrugama (Blank_filmski inkubator) u uspostavljanju pravila funkcioniranja Fonda. Oni će zajedno  osmisliti strategiju prikupljanja sredstava te dogovoriti pravila dodjeljivanja sredstava. Ovo će biti jedini fond u Hrvatskoj u kojem će djeca kroz postavljeni model moći sudjelovati u kreiranju pravila.

Promocija Dječjeg filantropskog fonda održati će se 8.6.2017. od 19 do 21h u prostoru BEERTIJE, Pavla Hatza 16.
Uz ugodnu glazbu i druženje domaćini će predstaviti Fond. Nadamo se Vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju u Fondu.

dff_krug

Sjeme (zrno) kao ideja, smješteno u adekvatan kontekst (plodno tlo), zaliveno vodom (obogaćeno resursima) daje željene rezultate (list ili plod) i koji ukoliko je izrastao u snažan izvor novih ideja (plodova i sjemenki) može biti novi budući anonimni pokretač ciklusa rasta i razvoja.

dff_klica

Da bi ideja rasla, potrebno ju je posaditi na plodno tlo, njegovati, hraniti, čuvati od nametnika a da bi na kraju očekivali i dobili određene plodove tog ciklusa. Ovo je naš koncept razvoja filantropije kod nas.

dff_plod

U cijelom procesu bitno je osjetiti da postoji netko ili nešto što igra ulogu njegovatelja ili skrbnika u procesima tako karakterističnim za ono što zovemo čovječanstvo. Rezultat takvog djelovanja bez potrebe da se izlazi iz anonimnosti centra toka zakretanja, istinska je definicija filantropskog djelovanja.